Pomen prvega vretenca - ATLASA, Dom Starejših občanov, 5.12.2018, Cerknica

Zdenka Ariella Lindič pripravila predavanje o pomenu prvega vretenca - ATLASA, Dom Starejših občanov Cerknica

prvo vratno vretence atlas nastavitev

prvo vratno vretence atlas nastavitev

prvo vratno vretence atlas nastavitev

Pomen prvega vretenca - ATLASA

Dne 29.11. 2018 smo v okviru Slovenskega ženskega društva za mir v svetu, na pobudo ga. Frančiške Punz, ki zaradi svoje vitalne narave, srčnosti in razgledanosti pogosto sodeluje pri organizaciji mnogih aktivnosti, ki so zanimivi za varovance doma, organizirali predavanje o pomenu prvega vratnega vretenca : ATLASA za naše zdravje .
Predavanje je vodila ga Zdenka Ariella Lindič,ki je tudi licenčna atlasologinja HUMAnUP metode in tudi dolgoletna članica našega društva. V nadaljevanju je ga. Zdenka atlasologinja razložila, da ima veliko ljudi zamaknjen ATLAS iz naravne lege. Posledica zamaknjenosti so številne zdravstvene težave, ki jih danes doživljajo ljudje vseh starosti, kot na primer: zamaknjena in zakrivljenja hrbtenica, bolečine v hrbtenici, kolkih, kolenih, glavoboli, težave s ščitnico, želodčne in črevesne težave, povišan holesterol, težave s srcem in ožiljem, tresavica in mravljinčenje rok. Predavanja se je udeležilo veliko varovancev in tudi osebja.
Avtor metode HUMENUP je Predrag Djordjević iz Srbije, ki je do sedaj napisal že tri knjige o tej uspešni metodi. Udeležence je tematika zelo pritegnila, ker je bila predstavljena metoda za njih nekaj popolnoma novega. Po predavanju so imeli udeleženci priložnost, da jim atlasologinja Ariella pregleda stanje njihovega ATLASA. Nekateri udeleženci so se odločili za namestitev ATLASA v naravni položaj.
Gospa Frančiška Punc je po namestitvi takoj začutila, da si je popravila držo telesa, ker sedaj lažje drži hrbtenico vzravnano. Izboljšala si je tudi zasuk glave tako na desno kot na levo.

Zdenka Ariella Lindič